Van den Broek Packaging | dieptrekken
Van den Broek Packaging | topsealen
Van den Broek Packaging | dieptrekken

Flexibele dieptrekfolie

Enkele te gebruiken combinaties, leverbaar door Van den Broek Packaging:

  1. Standaardfolie PA/PE met een normale zuurstofbarrière PA en het gebruikelijke PE als sealmedium.
  2. Folie met een hoge zuurstofbarrière als PA/PE/EVOH/PE, maar met het gebruikelijke seal-medium PE. Dit voor een en zo lang mogelijke houdbaarheid van het product.
  3. Folie met een standaard- of een hoge zuurstofbarrière met een hoge doorstootweerstand voor scherpe producten, zoals spare ribs, karbonades, drumsticks e.d.
  4. Folie die bestand is tegen hoge temperaturen, bestemd voor producten die in de verpakking worden gegaard; voor temperaturen variërend van 75 tot 120 graden celsius zijn verschillende soorten folie verkrijgbaar.
  5. Folie met een ander sealmedium Surlyn, voor gevallen waarin een zeer goede hechting noodzakelijk is. Ook zijn er mogelijkheden om meerdere varianten van het sealmedium PE aan te passen.

Harde dieptrekfolie

Harde folie geldt in bijna alle gevallen voor de onderfolie. Harde folie is alleen geschikt voor gasverpakking, voorbeelden zijn spekblokjesverpakkingen, plakjes kaasverpakkingen, voorbeelden van harde dieptrekfolie zijn APET, met PE als sealmedium. APET is uitvoerbaar met een hoge EVOH zuurstofbarrière of met een peelable laag.
De bovenfolie in deze gevallen is niet hard, maar flexibel en helder. In deze configuratie zijn meerdere variaties denkbaar. Harde bovenfolie is in sommige gevallen ook mogelijk.