Deze unieke folie is door Van den Broek Packaging zelf ontwikkeld en gepatenteerd. De folie komt het beste tot zijn recht bij het vacumeren van o.a. rundvlees, hetzij afgeliesd als technisch deel of geportioneerd. Uitgangspunt van deze ontwikkeling was de runderindustrie die met flinke verkleuringen te maken had, in eerste instantie op de exportmarkt. Nu worden steeds meer technische delen geportioneerd voor de horeca. Met name de duurdere delen, gesneden van o.a. Zuid Amerikaanse technische delen, zijn erg kleurgevoelig. Met deze folie worden de klachten over verkleuring tot een minimum gereduceerd.
Naast het kleurbehoud heeft deze folie een hoge zuurstofbarrière waardoor de t.h.t. aanzienlijk verlengd wordt. Ander groot pluspunt is het beperken van het vochtverlies, hierdoor blijft de verpakking mooier en zal het vocht dus minder bacteriëngroei veroorzaken. Dit biedt dus ook mogelijkheden voor verse of semi-verse vleeswaren zoals rosbief. In de praktijk blijkt tevens dat na het openen van de verpakking de vleesgeur meteen aanzienlijk frisser is dan bij het openen bij verpakkingen met de gangbare foliën, daar ontstaat direct na openen even een muffe geur. Deze Hibassk® is ook bruikbaar voor kookprocessen. Hibassk® wordt voornamelijk gedraaid op de dieptrekker, maar kan ook als zakken worden gebruikt.
Kort samengevat heeft Hibassk® de volgende voordelen:
- kleurbehoud
- langere t.h.t.
- minder muffe geur bij openmaken verpakking
- minder vocht rondom product in de verpakking
Ook de steeds populairder wordende skinverpakkingen zijn uitvoerbaar in Hibassk®.